Şi în acest an S.C. Oradea Transport Local S.A. a fost un obiectiv de interes pentru elevii din unităţile de învăţământ orădene care, în cadrul proiectului derulat de Ministerul Educaţiei cunoscut sub denumirea "Şcoala Altfel", au ales să îi treacă pragul.

OTL a fost gazdă, în perioada 26  - 28 Martie, pentru aproximativ 100 de elevi din clasele a VIII-a de la Şcolile Gimnaziale "Dimitrie Cantemir", "Ioan Slavici", "Octavian Goga" şi Colegiul Tehnic "Traian Vuia" .

Aflaţi aproape de momentul în care fac alegeri legate de viaţa profesională, elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de munca din depoul de tramvaie şi cea din autobază.

Punctele de atracţie pentru fiecare din grupurile de elevi au fost: standul de inspecţii tehnice periodice, din cadrul autobazei, atelierul de prelucrări prin aşchiere şi Laboratorul de Mecatronică, din depoul de tramvaie, unde, elevii au primit explicaţii legate de modul în care funcţionează strungul cu comandă numerică şi astfel au putut să observe evoluţia tehnologiei în acest domeniu. În halele de reparaţii vizitatorii au avut ocazia să vadă tramvaiele şi autobuzele dintr-o perspectivă diferită faţă de cea pe care o cunosc de pe traseele din oraş.

Vizitele au fost, cu siguranţă, un beneficiu pentru elevi, cărora li s-a oferit astfel o perspectivă privind meseriile în care se pot pregăti şi la care pot accede în viitor.