În această săptămână, toţi elevii din România trebuie să participe la proiectul derulat de Ministerul Educaţiei „Să ştiu mai multe, să fiu mai bun!”, cunoscut şi sub denumirea de „Şcoala altfel”, în care să facă un alt tip de activităţi didactice decât cele clasice, de predare şi învăţare.

Peste 100 de elevi de la trei şcoli din Bihor, Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Ştei, şi-au anunţat participarea ca voluntari la Habitat for Humanity Beiuş, alături de care vor construi locuinţe pentru familii nevoiaşe.

„Încă din prima zi, voluntarii au ajutat la pregătirea cofrajelor pentru montarea unui planşeu ceramic în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea, iar de marţi la turnarea fundaţiei pentru o viitoare locuinţă în apropiere de Beiuş. Atmosfera a fost ca de fiecare dată una destinsă, caldă şi prietenoasă, elevii şi profesorii având la sfârșitul zilei satisfacția muncii lor”, a precizat Emil Popa, director de programe în cadrul Habitat for Humanity Beiuş.

Unii dintre elevii participanţi sunt obişnuiţi cu şantierul, căci au mai participat şi în alţi ani, tot ca voluntari. „Este o activitate în care pe de o parte ne dezvoltăm noi cunoştinţe şi abilităţi, iar pe de altă parte ne bucurăm să putem ajuta oameni nevoiaşi. Ne distrăm construind şi socializăm într-un mod util şi plăcut”, a mărturisit Denisa, o elevă participantă la proiect.

Elevilor români li se vor alătura, în această săptămână, 24 de voluntari de la Rathdown School, o şcoală de fete din Irlanda.

Din anul 2002 încoace, fundaţia din Beiuş găzduieşte anual voluntari de la şcoli internaţionale din toată Europa sau din SUA.