Elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea și-au demonstrat sprijinul față de proiectul impresionant al fostului fotbalist Mihai Neșu, care acum construiește, exclusiv din donații, un centru medical pentru adulți și copii cu dizabilități.

Elevii școlii au strâns bani pentru Fundația Mihai Neșu, în total 15.000 de lei, sumă pe care au predat-o cu ocazia unei vizite făcute pe șantierul din Cihei.

Banii i-au colectat în două etape: o parte în primăvară, când au derulat proiectul „Mărțișor pentru o lume mai bună”, iar o parte săptămâna trecută, când, cu prilejul programului național „Școala altfel”, au organizat un târg culinar. Liceenii, ajutați de membrii familiilor lor, au pregătit diferite bunătăți, mai ales prăjituri, și le-au vândut în cadrul școlii. Ca să aibă un succes cât mai mare, adolescenții au dovedit și ingeniozitate antreprenorială, creând reclame pentru standurile lor, dar și promoții.

Toți banii încasați pe prăjituri și alte produse culinare s-au pus în „pușculița” care apoi a ajuns la Mihai Neșu. Însoțiți de directorul adjunct al liceului, Dorel Leucea, unii liceeni au vizitat centrul pentru persoane cu dizabilități neuromotorii pe care fostul fotbalist îl ridică la Cihei. Gazdă și ghid le-a fost chiar Neșu, care i-a condus pe elevi pe șantier, explicându-le cum va arăta, în primăvară, acest amplasament.

Elevii au rămas impresionați de povestea vieții lui Mihai Neșu, care, după accidentul teribil care l-a țintuit într-un scaun cu rotile, și-a descoperit credința în Dumnezeu, iar acum reușește să miște munții din loc, strângând milioane de euro din donații pentru ridicarea centrului în care alții își vor vindeca trupurile.

Vezi mai jos un reportaj pe șantierul lui Neșu făcut recent de BIHOREANUL:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!