Bihorenii pasionaţi de mersul pe munte pot afla sfaturi profesioniste de la voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social, unde activează şi Tiberiu Uşeriu, românul care a câştigat de două ori ultramaratonul de la Cercul Polar.

Sub genericul "Şcoala de mers pe munte", reprezentanţii ONG-ului vor ţine un seminar la Oradea, pentru a le explica celor interesaţi cum pot participa la aceste cursuri de educaţie montană. Evenimentul este programat să aibă loc marţi (30 mai), de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, fiind aşteptaţi toţi cei intersaţi de acest subiect.

Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană, destinat persoanelor cu vârste peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice. Practic, Asociaţia Tăşuleasa Social va selecta 200 de cursanţi pe care îi va duce în campusul său din Munţii Călimani.

După cursuri, "învăţăceii" vor face două zile de drumeţii, în timpul cărora vor campa în natură. "Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori atestaţi, care au o vastă experienţă", se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia Tăşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România, organizatorii Şcolii de mers pe munte.

Toţi cursanţii vor avea cazare asigurată, cu trei mese pe zi, şi vor primi materiale de calitate necesare drumeţiei pe munte (cort, sac de dormit, izopren, rucsaci etc). La schimb, fiecare cursant va plăti o taxă de 100 de lei.