Cum poţi să devii cea mai bună versiune a ta? Dacă în alte timpuri întrebarea aceasta nu se punea prea des, noile generaţii de părinţi şi de copii sunt deschise spre cunoaştere, dezvoltare şi descoperirea de talente.

În centrul Oradiei, MC Elite Academy le oferă copiilor şi adolescenţilor posibilitatea de a cunoaşte noţiuni necesare pentru o dezvoltare armonioasă. Printre acestea, se numără dicţie, postură, bune maniere şi cunoaşterea propriilor emoţii. 

Un puzzle

Deschisă nu de prea multă vreme în Oradea, MC Elite Academy este o iniţiativă a orădencei Călina Mitra, model şi cântăreaţă. Cu mulţi ani de canto în spate, melodii proprii şi cu o bogată experienţă în lumea modellingului, ce include participarea la Miss Universe România, orădeanca a ajuns să cunoască îndeaproape provocările din aceste domenii. Astfel, vrea să le netezească drumul altor copii şi adolescenţi care ochesc o astfel de carieră sau care, pur şi simplu, vor să-şi descopere aptitudinile. 

Proiectul MC Elite Academy este complex, incluzând cursuri importante pentru dezvoltarea oricărui copil. "Am gândit proiectul ca pe un puzzle, care cuprinde cursuri de actorie, inclusiv dicţie, modelling, dans, dezvoltare personală şi bune maniere", spune Călina. 

Dicţie şi creativitate

"Puzzle-ul" a fost conceput pentru fete şi băieţi cu vârste între 5 şi 16 ani. Cursurile sunt ţinute de două ori pe săptămână (în serile de miercuri şi joi), în încăperile Şcolii de Arte Francisc Hubic de pe strada Moscovei, ca urmare a unei colaborări încheiate de MC Elite Academy cu Centrul Judeţean de Cultură Bihor. 

La cursul de actorie, ţinut de actorii din trupa locală Impro Patzan, copiii şi adolescenţii învaţă, printre altele, noţiuni de dicţie, participă la jocuri creative şi descoperă cum să se exprime ca pe scenă. În plus, ei primesc provocări interesante. Îndrumaţi de profesionişti, cursanţii de acum realizează, de pildă, un scurtmetraj, care să fie gata până-n vară. 

La cursul de modelling, micuţii nu descoperă doar regulile de pe catwalk sau cum să pozeze pentru pictoriale de modă, ci deprind şi cum să aibă o postură corectă. "Îi îndemnăm să renunţe la mersul cu ghiozdanul pe un umăr. Discutăm şi despre cum să ne îmbrăcăm, despre nutriţie şi importanţa alimentelor sănătoase", detaliază Călina. 

La castinguri 

În cadrul cursului de modelling sunt incluse o serie de şedinţe foto profesioniste, întâlniri cu modele, dar şi şansa de a participa la castinguri pentru diferite campanii, dacă şi părinţii îşi doresc asta. Spre exemplu, una dintre cursantele Elite Academy a participat, recent, la o prezentare de modă în emisiunea "Neatza cu Răzvan şi Dani". 

La cursurile de dans, micuţii orădeni învaţă să se exprime prin mişcare, alături de Cornel Ogrean, fost concurent la "Dansez pentru tine" şi unul dintre cei mai apreciaţi coregrafi locali.

Pentru minte 

Una dintre componentele esenţiale ale proiectului MC Elite Academy este legată de dezvoltarea emoţională şi comportamentul în societate al copiilor şi adolescenţilor. Acest calup este în responsabilitatea psihoterapeutei Daniela Lofler. 

Printre altele, participanţii la cursuri trec şi prin unele teste care le descoperă trăsăturile de caracter, precum şi anumite aptitudini sau sensibilităţi, pe care se "lucrează" apoi alături de specialistă. "Mulţi copii au trecut peste frica de întuneric cu ajutorul acestor cursuri. Psihoterapeuta le-a explicat de unde vine această frică, dar a şi folosit jocuri pentru a o învinge", spune Călina Mitra. 

Copiii, adolescenţii şi părinţii curioşi de activitatea MC Elite Academy pot suna la numărul 0733-404.894 sau scrie pe adresa mceliteacademy@yahoo.com, având la dispoziţie totodată şi paginile de pe reţelele de socializare. De altfel, tot acolo, părinţii pot urmări câte puţin din ce învaţă copiii lor la academia de mini-staruri. 


VREI SĂ FII MODEL?
Frumuseţe şi eleganţă 

Separat de "puzzle-ul" de cursuri pentru copii, în aceste zile MC Elite Academy primeşte înscrieri pentru un curs de modelling dedicat fetelor cu vârste între 13 şi 22 de ani, care se visează pe catwalk. Cursul va dura trei luni, incluzând şedinţe foto şi realizarea unui "book" profesional.

"Vom lucra şi la mentalitate, eleganţă şi stil", promite fosta concurentă de la Miss Universe România. Înscrierile se mai pot face până pe 24 februarie la adresa de mail menţionată mai sus.

 
Curs de dans alături de Cornel Ogrean

Dansul este considerat cel mai popular sport din lume. Dansul este o modalitate unică de exprimare, prin care fiecare își exprima personalitatea în stilul propriu. Acesta solicită nu doar corpul, ci şi mintea. Educația prin dans are beneficii importante pentru viața socială a elevilor. Mitra Călina Lofler DanielaFlorina Satcau Dansul Mirilor by Cornel Ogrean

Posted by MC Elite Academy on Wednesday, February 16, 2022

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!