Elevii din clasele a X-a și a XI-a care vor să devină istorici, experți în relații internaționale, politicieni, analiști politici, comunicatori sau jurnaliști pot afla ce înseamnă aceste meserii la școala de vară „Polis”, anume organizată pentru ei.

Timp de două săptămâni, ei vor locui în campus, vor merge la cursuri și vor mânca la cantina studențească, pentru a înțelege cum va fi viața lor, dacă vor opta pentru Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din Oradea.

Școala de vară se va desfășura între 22 iulie și 4 august și are 32 de locuri disponibile. Pentru elevi, experiența va fi gratuită, dacă vor fi selectați printre participanți. La finalul „taberei”, cel mai bun dintre ei va primi cadou o tabletă.

„Școala de vară «Polis» este o inițiativă binevenită, cu atât mai actuală cu cât încă persistă în societate o mulțime de nedumeriri sau idei greșite în legătură cu viața politică din România, cu istoria noastră, cu modul în care suntem percepuți în plan internațional sau cu rolul presei. Școala de vară «Polis» este cadrul în care tinerii pot înțelege ce înseamnă toate cele de mai sus, devenind conștienți de cât de importante sunt acestea pentru buna funcționare a societății din care și ei fac parte. Desigur, conștientizându-i în legătură cu acestea, ne-am dori ca măcar o parte dintre ei să devină, după absolvirea liceului, studenți ai Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării”, spune Sorin Borza, directorul Școlii de vară „Polis”.

Elevii se pot înscrie la școala de vară pe site-ul polis.uoradea.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!