Orădenii care doresc să înveţe sau să aprofundeze limba franceză se pot înscrie la cea de-a doua ediţie a şcolii de vară "Campus d'été", organizată de Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, în colaborare cu Institutul Francez Cluj-Napoca.

Şcoala se va ţine în perioada 18-29 august, dar înscrierile pentru cele 30 de locuri disponibile vor începe în 2 iunie. Cursurile vor fi susţinute de doi lectori francezi, cu experienţă în predarea limbii franceze ca limbă străină.

Cursanţii vor fi repartizaţi în doua grupe, începători şi nivel intermediar, în funcţie de nivelul de cunoaştere a limbii, care va fi stabilit în prima zi de curs, în urma unui test. Cursurile vor aborda teme de interes general dar şi diverse aspecte ale culturii şi civilizaţiei franceze, o atenţie deosebită fiind acordată tehnicilor de predare interactivă. Participarea cu succes la cursuri va fi atestată printr-o diplomă.

Participarea la şcoala de vară costă 400 de lei, dar va fi gratuită pentru tinerii care vor fi admişi, în vară, la cursurile acestei facultăţi şi îşi vor confirma locul obţinut.

Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii pe pagina de internet a Facultăţii sau la numărul de telefon 0770.162.124.