Bihorenii dornici să înveţe sau să aprofundeze limba franceză pot să se înscrie la Şcoala de vară Campus d’été, organizată la Universitatea din Oradea de Departamentul de limba şi literatura franceză-germană din cadrul Facultăţii de Litere.

Aflată la a treia ediţie, şcoala de vară se va ţine între 17 şi 28 august şi are menirea să promoveze limba franceză, având ca public ţintă adulţi din diferite domenii de activitate, dar şi elevi de liceu ori studenţi şi candidaţi la admiterea la facultate.

Şcoala va găzdui două ateliere, pentru începători şi respectiv nivel intermediar. În prima zi, cursanţii vor da un test care îi va împărţi în cele două grupe, iar lecţiile vor fi predate de profesori vorbitori nativi de limba franceză.

„Atelierele sunt gândite pe teme de interes general şi sunt organizate astfel încât să îmbine plăcerea de a învăţa cu eficienţa. Cursurile vor aborda şi diverse aspecte ale culturii şi civilizaţiei franceze, o atenţie deosebită fiind acordată tehnicilor de predare interactivă. Participarea cu succes la cursuri va fi atestată printr-o diplomă de participare”, se arată într-un comunicat al departamentului.

Înscrierile la şcoala de vară se fac începând din 1 iunie, în limita celor 30 de locuri disponibile. Taxa de participare este de 450 de lei, iar doritorii se pot înscrie sunând la unul din telefoanele 0746/554.554, 0770/162.124.