Pentru al doilea an consecutiv, mai multe asociaţii studenţeşti organizează o şcoală de vară la Universitatea din Oradea, destinată elevilor care acum termină clasa a XI-a, din toată ţara.

Timp de aproape două săptămâni, liceenii vor testa viaţa de student la Oradea, participând la seminarii cu profesori şi studenţi ai Universităţii şi locuind în căminele studenţeşti. Ei vor afla tot ce vor ă ştie despre programa şcolară şi baza materială a facultăţilor orădene şi vor face cunoştinţă cu campusul studenţesc. De asemenea, organizatorii le promit excursii, vizite la instituţii partenere, inclusiv Parcul Industrial, şi concerte.

Şcoala de vară se va ţine între 17 şi 30 iulie, dar înscrierile se fac până pe 22 iunie. Taxa de participare costă 190 de lei, respectiv 100 de lei pentru tinerii orădeni care nu au nevoie de cazare.

Organizatorii sunt Asociaţia "Gheorghe Şincai" a studenţilor în Istorie, Asociaţia Studenţilor Farmacişti Oradea, Asociaţia Studenţilor Stomatologi Oradea, în colaborare cu Universitatea din Oradea şi Primăria Muncipiului Oradea.