Inițiativă lăudabilă a Parohiei Ortodoxe Române Velența I, care organizează în perioada 5-10 august o școală de vară pentru copiii și tinerii din familia comunității parohiale, intitulată „Copiii și tinerii în tinda bisericii”.

Peste o sută de copii cu vârste între 4 și 18 ani participă la activități, având zilnic în program ateliere de pictură și modelaj, activități sportive, jocuri, ateliere culinare, lecții de prim-ajutor, de educație pentru sănătate, de educație rutieră ori de prevenire a consumului de droguri. Toate aceste lecții folositoare împletite cu activitățile distractive transformă o săptămână din vacanța mare într-una de neuitat.

Școala de vară este organizată de preoții Florin Negruțiu și Nicolae Pop și susținută de dascăli bihoreni, ajutați de liceeni și studenți voluntari. „Activitățile din cadrul școlii de vară au fost precedate de un moment de rugăciune în care s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate peste copii, tineri și familiile lor, dar și peste dascălii implicați în program”, a explicat preotul Florin Negruțiu.

Profesorii implicați în program provin de la mai multe unități de învățământ din Oradea, fac parte și ei din comunitatea parohială și s-au alăturat voluntar școlii.

Partenerii evenimentului sunt Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Direcția de Sănătate Publică Bihor, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea și Grădinița cu Program Prelungit nr. 45 Oradea. 

Totodată, cu ajutorul unor sponsori găsiți de cei doi preoți, copiii și tinerii primesc zilnic gustări, apă și sucuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!