La Marghita s-a consumat zilele trecute o nouă şedinţă cu scântei a Consiliului Local.

Deoarece clădirea Colegiului Naţional Octavian Goga va intra în reabilitare pentru următorii doi ani, iar pentru ca elevii să nu înveţe în două schimburi, primarul Marcel Sas-Adăscăliţii (foto) a propus ca municipiul să rezilieze contractele pe care le are cu Universitatea arădeană Vasile Goldiş şi cu sala de sport Magic Gym, ambele funcţionând în clădiri publice concesionate, aşa încât spaţiile astfel eliberate să poată fi folosite pentru 16 clase rămase pe drumuri.

Edilul a explicat că oraşul nu are alte clădiri disponibile pentru elevi şi că, fără această mutare, aceştia vor fi nevoiţi să facă şcoală în două schimburi.

În unanimitate, însă, consilierii UDMR, PSD şi PNL s-au opus, pe motiv că nu doresc nici "gonirea universităţii în afara oraşului", nici închiderea sălii de sport, fără să ţină cont că ambele entităţi ar putea să-şi închirieze alte spaţii în oraş.

Consilierii au ignorat orice argument şi au votat împotriva propunerii, fără a avansa o altă soluţie pentru copii. Ce contează că vor sta la şcoală până seara? Important e să aibă unde trage de fiare şi de unde să-şi ia diplome de licenţă...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!