În ziua în care se va împlini un an de la debutul stării de urgenţă provocat de pandemia de Covid-19, profesorii, elevii, studenţii şi părinţii din Oradea sunt invitaţi la o discuţie despre starea actuală a şcolii româneşti.

Intitulat "Omul, ca o carte deschisă. Şcoala în România după un an de pandemie", webinar-ul organizat de Asociaţia pentru Educaţie şi Formare TopFormalis îi va avea ca invitaţi pe preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop (foto stânga), fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea (foto dreapta), şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion.

"Încă planează starea de incertitudine, iar învăţământul online poate reprezenta oricând o soluţie de luat în considerare. Ce a fost bun şi ce a fost rău în anul care a trecut pentru educaţia românească? Ce învăţăminte putem trage în urma experienţei ultimului an? Care sunt perspectivele şcolii autohtone în viitorul apropiat? Iată doar câteva întrebări la care ne propunem să răspundem pe parcursul prezentului webinar", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Conferinţa va avea loc pe 16 martie, între orele 17 şi 19, pe platforma Zoom. Participarea este gratuită, dar doritorii trebuie să se înscrie, pe site-ul Asociaţiei, până cel târziu pe 14 martie.