Educația copiilor noștri trebuie să continue dincolo de poarta școlii. Prin fiecare proiect pe care l-am organizat, ne-am propus să implicăm întreaga societate în crearea de modele pentru  dezvoltarea sănătoasă a adulților de mâine.

Sunt entuziasmat și onorat deopotrivă că în ultimii ani, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Bihor, ai altor instituții și organizații neguvernamentale, unități de învățământ, am reușit să facem pași importanți în acest sens.

De la proiecte ce au în vedere păstrarea tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, prin care am încercat să menținem nealterată zestrea culturală și spirituală a poporului român și a bihorenilor, la proiecte ce vizează relația copiilor și tinerilor cu mediul înconjurător, s-a creat o punte între școală, familie și comunitate. De altfel, demersurile noastre urmăresc consolidarea parteneriatului Școală - Familie - Comunitate, prin responsabilizarea fiecăreia dintre acestea.

În ce privește proiectele de mediu, organizarea concursului „EcoProvocarea” din cadrul Campaniei „Luna Curățeniei în județul Bihor” s-a dovedit un bun exercițiu de implicare și responsabilizare a copiilor, a profesorilor și a întregii comunități. Apreciem că, prin implicarea celor aproximativ 16.000 de elevi în competiție, s-au creat premisele schimbării, pe termen lung, a atitudinii și comportamentului față de natură și mediul înconjurător.

Receptivitatea față de această problematică ne-a determinat să asigurăm continuitate întregului demers, lansând două noi provocări pentru elevi, părinții acestora și întreaga comunitate bihoreană. Este vorba de proiectul „Bihorul prin ochii copiilor noștri”, o competiție de desen și fotografie, și, respectiv, „Bihorul plantează”, ediția a II-a, o acțiune de plantare în patru zone ale județului nostru.

Vă invităm, alături de noi și alături de copiii dumneavoastră, să reîmpădurim Bihorul, să creăm amintiri și să arătăm că ducem mai departe valorile pe care le-am moștenit!

Horea-Florian Abrudan
inspector școlar general

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!