După o investiţie de 25.000 de lei, susţinută de clubul Rotaract, Şcoala Gimnazială "Ioan Slavici" din Oradea are de acum o sală de sport nou-nouţă. Inaugurarea s-a făcut miercuri, în prezenţa unor membri Rotaract, a inspectorului şcolar general Daniel Negrean, a directoarei şcolii, Brânduşa Buzurică, dar şi a cadrelor didactice şi a elevilor, nerăbdători să folosească noul spaţiu.

Coordonatorul proiectului Rotaract, Laviniu Domocoş, totodată membru în Consiliul de Administraţie al şcolii, a precizat ce tip de lucrări s-au făcut în sală: parchetul şubred a fost înlocuit cu tarchet, un material conceput special pentru sălile de sport, pereţii au fost gletuiţi şi zugrăviţi, spalierele au fost recondiţionate şi s-au montat două panouri de baschet. Banii necesari lucrărilor au fost adunaţi de Rotaract în cadrul unui bal aniversar ce a avut loc în noiembrie 2013.

"Este un proiect despre care nu credeam că va fi finalizat atât de repede. (...) Demonstrează că acest tip de parteneriat public-privat trebuie să meargă înainte", a declarat Negrean. Inspectorul general a mai spus că speră că în această sală profesorii de sport să pregătească viitorii baschetbalişti ai CSM Oradea, iar directoarea Brânduşa Buzurică a precizat că sala va fi folosită de toţi elevii şcolii, 540 la număr, ba chiar şi de preşcolarii grădiniţei ce aparţine de această unitate.

Pentru a marca inaugurarea sălii, cel mai tânăr membru al echipei de baschet CSM Oradea, Andrei Ciordaş, a ţinut un antrenament cu o parte din elevii şcolii, învăţându-i elementele de bază ale baschetului. Apoi, membrii Rotaract şi Rotary au jucat un meci de baschet demonstrativ.