Bihorencele care se pregătesc să devină mămici, dar și soții și alți membri ai familiei, vor putea participa online și gratuit la Școala Mamei, de unde vor afla informații utile atât în perioada sarcinii, cât și după naștere.

Potrivit unei informări transmise de Maternitatea Oradea, cursurile, filmate în incinta instituției, se vor întinde pe o perioadă de patru săptămâni, de luni, 5 octombrie, până în 2 noiembrie, în fiecare luni și joi de la ora 17. Fiecare curs va dura aproximativ o oră.

Pe lângă viitoarele mămici, la curs sunt invitați și tăticii, pentru a se familiariza cu noile îndatoriri.

Școala Mamei are ca scop educarea femeilor gravide cu privire la nevoile noului membru al familiei. Se va pune accentul pe igiena generală, a muncii, igiena alimentației în timpul sarcinii, iar mamele vor fi pregătite din punct de vedere psihic și fizic cu privire la naștere.

Cei care doresc să participe la cursuri trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-ul scoalamamei-oradea.ro, iar înainte de eveniment, cu minimum 48 de ore, vor primi pe email link-ul către conferința organizată de cei de la Maternitate, pe Zoom.

„Avem deja peste 100 de persoane înscrise, însă de data aceasta nu avem limită de participanți”, a declarat BIHOREANULUI dr. Liliana Moșincat, unul dintre coordonatorii proiectului Școala Mamei.