Universitarul orădean Mihai Maci, fost consilier local PNL, apreciat pentru radiografiile oneste și tăioase făcute de-a lungul anilor învățământului românesc, se alătură „serviciilor”.

Nu ca agent, ci în calitate de profesor. Rectorul Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul, Adrian Ivan, orădean de origine - des pomenit în ultimul timp fiindcă a coordonat doctoratul plagiat al ministrului de Interne, Lucian Bode -, i-a propus lui Maci să țină viitorilor ofițeri SRI un curs de „Etică și integritate academică”.

Într-un text publicat pe site-ul Contributors, Maci a povestit că se cunoaște cu Ivan încă din anii studenției, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, dar și că a cumpănit mult dacă să accepte sau nu propunerea, gândindu-se că de acum va fi asociat Academiei SRI, care a livrat destule scandaluri de plagiat, dar și că deschiderea acestei instituții nu trebuie totuși ignorată.

În final a acceptat, promițând însă că va spune lucrurilor pe nume în fața studenților „cu ochi albaștri”, ba chiar că o va invita la seminarii pe Emilia Șercan, jurnalista care a deconspirat plagiate inclusiv la Academia de Informații, iar din cartea acesteia va face lectură obligatorie. Dacă e integritate, să fie până la capăt!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!