Din februarie până în august, în aproape 60 de unități de învățământ din Bihor se vor ține periodic lecții gratuite, dar nu pentru elevi, ci pentru părinți.

Programul intitulat „Școala părinților de azi” este dedicat dezvoltării abilităților parentale, fiind derulat de Inspectoratul Școlar și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor.

Consilierii școlari vor fi cei care vor conduce aceste ateliere dedicate părinților. Temele vor fi adaptate conform vârstelor preșcolarilor sau elevilor și vor include probleme precum comunicarea cu copiii, gestionarea conflictelor, influența anturajului, dependența de tehnologie și prevenirea consumului de substanțe interzise.

Potrivit directoarei CJRAE Bihor, Cristina Avrigeanu, la unele ateliere, consilierii vor avea alături și specialiști din Agenția Antidrog ori polițiști, care vor vorbi direct cu părinții despre problemele în care pot intra copiii lor.

Atelierele se vor ține gratuit, în toate cele 59 de unități de învățământ din Bihor înscrise în program, iar consilierii școlari și profesorii vor anunța părinții despre data și locul acestor întâlniri.

Vezi lista unităților de învățământ unde se vor ține atelierele și calendarul lor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!