Necunoscute sunt uneori căile învăţământului românesc. Mai mulţi profesori de la Liceul Petőfi Sándor din Săcueni s-au plâns lui Bihorel că directorul Barta Imre face angajări după bunul plac.

Dovada? Din toamnă, fiul acestuia, Barta Imre jr., a devenit profesor de religie în şcoală, în ciuda faptului că nu a promovat examenul de titularizare.

Juniorul este absolvent de Teologie Didactică, la Universitatea Partium, dar fie pentru că a picat titularizarea, fie pentru că nici măcar nu s-a dus la examen, nu a fost recrutat de "şcoala lui tati" prin concursul naţional de ocupare a posturilor, ci prin angajare directă.

Mai mult, nici nu se prea omoară cu pedagogia, elevii spunând că mai mult chiuleşte de la cursurile pe care ar trebui să le predea.

Odrasla directorului nici măcar nu e însă singura achiziţie "necuvioasă". Tot din toamnă, membru al corpului didactic este şi preotul ortodox din Săcueni, Vlad Şuteu, care, ţineţi-vă bine, a devenit profesor de informatică, deşi a absolvit Teologia Ortodoxă şi, nici el, nu şi-a câştigat postul prin concursul de titularizare, fiind angajat ca necalificat, chipurile pentru că nimeni n-ar fi vrut jobul, la fel ca în cazul lui Barta jr.

Acum, părintele Şuteu poate fi aproape de soţia lui, nimeni alta decât secretara şcolii. Pentru că - nu-i aşa? – asta a fost voia Domnului. A Domnului director...