Cel puţin până la vacanţa de iarnă, elevii vor învăţa tot de la distanţă. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis să prelungească şcoala online până pe 23 decembrie, când elevii intră în vacanţă.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (...), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (...) se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, se arată în textul hotărârii CNSU.

Între 23 decembrie şi 10 ianuarie, elevii vor fi în vacanţă de iarnă. Şcoala va reîncepe pe 11 ianuarie 2020, urmând ca semestrul I să se încheie pe 29 ianuarie. Între 30 ianuarie şi 7 februarie, elevii vor fi în vacanţă intersemestrială.