Un inedit proiect ecologist a demarat, săptămâna trecută, la Liceul German Friedrich Schiller. Cu finanțare de la Fundația pentru Parteneriat, asociația orădeană Ecotop va amenaja, alături de elevi și profesori, o grădină urbană în curtea școlii, dezvăluindu-le tehnicile permaculturii. 

Inspirată din natură, permacultura presupune cultivarea legumelor și a fructelor prin sisteme auto-susținute și cu intervenție umană cât mai redusă. „La prima activitate, alături de elevi, am plantat pomi fructiferi în curtea școlii, iar în zilele următoare vom construi lăzile pentru grădina de legume”, a explicat Eleonora Mircescu, membră Ecotop Oradea.

Elevii vor învăța să cultive legume fără chimicale, pe care le vor uda cu apa de ploaie anume captată și le vor fertiliza tot cu îngrășăminte vegetale. Ei vor afla și cum anume trebuie făcute straturile, pentru o producție cât mai bună, dar și ce insecte fac bine plantelor.

„Am ales această școală pentru că este singura din Oradea care mai are curte cu pământ. În plus, este înconjurată de blocuri, iar dacă doresc, vecinii pot participa și ei la lecții”, a mai spus Mircescu.

Ecotop a derulat activități similare la o școală din Săcueni, unde elevii continuă să planteze legume și după finalizarea proiectului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!