Fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, va candida pe lista PNL Constanța pentru Senatul României la alegerile parlamentare din 11 decembrie, figurând pe poziția a doua, după președintele Organizației Municipale, Vergil Chițac.

Potrivit relatărilor presei centrale, Varga a fost impusă filialei din Constanța de conducerea centrală a partidului, validarea listei fiind realizată de Comitetul Județean Executiv al PNL Constanța într-o şedinţă desfăşurată pe 19 octombrie.

“Motivul invocat de Centru pentru înlocuirea Sorinei Tușa cu Lucia Varga ar fi distribuirea echilibrată a candidaților pe partidelele din care provin. Din calculele făcute ar fi reieșit că la Constanța lipsește un liberal de pe lista de candidați la Senat. Pentru că ocupanta locului al doilea pe lista de Senat, Sorina Tușa, provine de la PDL, s-a propus inlocuirea ei cu Lucia Varga.  Foștii PDL-iști constănțeni s-au întâlnit, de altfel, cu Gheorghe Falcă la București, acceptând în final sugestia Alinei Gorghiu”, arată Evenimentul Zilei. 

Potrivit relatărilor de presă, membrii Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, reuniți în ședință în 20 octombrie, au validat lista de candidați propusă de PNL Constanța la alegerile parlamentare, în această ultimă formă.

După cum se ştie, la începutul acstei luni Varga îşi înaintase demisia din funcţia de preşedinte al Organizatiei de Femei a PNL, nemulţumită că nu se regăsea pe un loc eligibil pe lista PNL Bihor pentru Parlament. Ea l-a şi acuzat de dictatură pe preşedintele filialei, Ilie Bolojan, pentru felul în care a organizat votarea listei de candidaturi parlamentare în organizaţie.

Primarul orădean, care este şi secretarul general al partidului, nu a comentat până în prezent în niciun fel „transbordarea” Luciei Varga în filiala constănţeană a partidului.