Mai multe licee şi şcoli gimnaziale din Bihor duc lipsă de şefi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat că recrutează directori şi directori adjuncţi în toate unităţile de învăţământ în care aceste funcţii nu au fost ocupate la concursul organizat de Ministerul Educaţiei în 2016.

Mai precis, este vorba de 32 de unităţi de învăţământ cu un total de 33 de posturi scoase la concurs. Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" din Oradea este singura şcoală unde se caută şi director, şi director adjunct, celelalte unităţi de învăţământ fiind lipsite doar de unul dintre aceşti doi şefi.

Potrivit listei publicate pe site-ul IŞJ Bihor, în judeţ este nevoie de 22 de directori şi 11 directori adjuncţi. Printre altele, se caută directori la Liceul Reformat "Lorantffy Zsuzsanna" Oradea, Liceul Teoretic "Jozef Kozacek" Budoi şi la şcolile din Sălacea, Cherechiu, Curtuişeni, Biharia, Diosig, Tarcea, Gepiu, Sântandrei.

De directori adjuncţi este nevoie la Colegiul Naţional "Teodor Neş Salonta", Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi" Oradea, Liceul Teoretic German "Friedrich Schiller" Oradea, Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea, liceele din Popeşti, Salonta, Suplacu de Barcău, respectiv la şcolile gimnaziale "Dimitrie Cantemir" Oradea, "Lucreţia Suciu" Oradea şi "Nicolae Bălcescu" Oradea.

Conform procedurii IŞJ Bihor, concursul va consta într-un interviu în cadrul căruia candidaţii vor trebui să-şi prezinte planul operaţional pentru următorul an şcolar. Dosarele de înscriere pot fi depuse până pe 7 august, urmând ca interviurile să aibă loc între 16 şi 19 august.

Posturile care vor rămâne vacante în urma selecţiei Inspectoratului vor fi ocupate de profesori numiţi de inspectorul şcolar general, Alin Novac Iuhas.