Judeţele în care şolile şi grădiniţele vor fi închise sunt Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Argeş, la care se adaugă şi Capitala.

"Până luni, la ora 16, inspectoratele şcolare vor solicita Ministerului Educaţiei ca şi marţi, acolo unde se impune, să nu se desfăşoare activităţile şcolare", a precizat Emil Boc.

Premierul a adăugat că toate cursurile vor fi reprogramate, iar programa şcolară va fi parcursă în integralitate.

Meteorologii au prelungit duminică avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni seară, la ora 20, pentru Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov.

Aproximativ 160 de drumuri judeţene din aceste zone au devenit impracticabile din cauza ninsorii şi viscolului.

Tot din cauza zăpezii şi pentru că şoferii nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, duminică după amiază pe Autostrada Soarelui, 7 oameni au ajuns la spital, dintre care o persoană în stare foarte gravă, după un carambol în care au fost implicate 20 de maşini.

Cu puţin timp înainte, alte opt autoturisme se tamponaseră pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, tot din cauza zăpezii de pe carosabil şi a neadaptării vitezei la condiţiile de trafic.