La cererea Ministerului Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut recensământul locurilor libere din internatele şcolilor bihorene, unde ar putea fi cazaţi refugiaţi sirieni.

„Am primit o adresă de la Ministerul Educaţiei, cu referire la capacitatea unităţilor de învăţământ care ar putea oferi cazare şi masă refugiaţilor. În total, în Bihor au fost identificate cinci centre: la Liceul Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta, Liceul Tehnologic nr. 1 Popeşti şi Liceul Tehnologic nr. 1 Şuncuiuş”, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor, Claudiu Damian.

Potrivit acestuia, Liceul Nicolae Bolcaş din Beiuş a anunţat că oferă pentru 100 de persoane cazare şi masă, iar celelalte patru centre au în total 500 de locuri disponibile şi pot servi masa în regim de cantină.

Şi Universitatea din Oradea a fost întrebată dacă are locuri disponibile în cămine, dar a transmis un răspuns negativ. „Nu avem capacitate de cazare nici pentru studenţii noştri. În schimb, am informat că putem oferi asistenţă psihologică”, a declarat rectorul Constantin Bungău BIHOREANULUI.