Timp de zece zile, toate şcolile care din toamnă vor avea clase pregătitoare îşi deschid porţile pentru părinţii copiilor care vor popula aceste clase. Conform calendarului înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2014-2015, între 19 şi 28 februarie, fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare trebuie să stabilească o Zi a Porţilor Deschise, în care părinţii să poată vizita spaţiile dedicate activităţii copiilor şi să poarte discuţii cu personalul şcolii.

Această etapă este menită să-i ajute pe părinţi, care începând din 24 februarie vor trebui să completeze cererile de înscriere în învăţământul primar. La fel ca anul trecut, copiii pot fi înscrişi în clasa pregătitoare sau în clasa I. "Dacă copilul împlineşte 6 ani până la data de 1 septembrie, va fi înscris în clasa pregătitoare. Dacă împlineşte 6 ani în perioada septembrie-decembrie, poate fi înscris în clasa pregătitoare după o evaluare psihosomatică. Pentru înscrierea în clasa I, copilul trebuie să aibă 7 ani împliniţi", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL Felicia Ianţa, inspector responsabil cu învăţământul primar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Completarea cererilor de înscriere în învăţământul primar se va face în perioada 24 februarie-14 martie. Fie că optează pentru şcoala de circumscripţie, fie că aleg o altă şcoală decât cea de care aparţin, părinţii trebuie să completeze aceste cereri.

Procesarea cererilor părinţilor va debuta pe 17 martie şi se va face în mai multe faze. În primă etapă, fiecare şcoală va înscrie copiii de circumscripţie, iar apoi, dacă mai are locuri libere, pe cei din afara cartierului. "Dacă părinţii au bifat această opţiune în cerere, copiii respinşi la şcoala din afara circumscripţiei sunt înscrişi automat în cea de circumscripţie", a precizat Ianţa. După aceste etape, pe 24 martie, fiecare şcoală va afişa locurile libere rămase.

Părinţii bihoreni pot obţine toate informaţiile legate de metodologia înscrierii în învăţământul primar de pe site-ul IŞJ Bihor.