Instituţia Prefectului Bihor a anunţat luni după amiază că în weekend, sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea, Inspectoratul Şcolar Judeţean a distribuit către şcolile din Bihor 189.000 de măşti de protecţie, precum şi 5.514 de kit-uri biocide formate din şerveţele şi gel antibacterian.

În plus, pentru cadrele medicale care asigură triajul epidemiologic şi monitorizarea în unităţile de învăţământ din judeţ au fost distribuite 154 de viziere de protecţie, potrivit aceleiaşi surse. 

"Menţionăm că, în cursul săptămânii trecute, au fost distribuite cantităţi similare de kit-uri biocide şi viziere pentru elevii, respectiv cadrele medicale şcolare din Oradea", a transmis Prefectura. 

Stocul complet de materiale care a ajuns în custodia Inspectoratului Şcolar Judeţean este format din 11.500 kit-uri cu biocide şi 450 de viziere, care provin din materiale confiscate în Vama Borş, şi 409.000 de măşti de protecţie, trimise în Bihor de Ministerul Educaţiei.     

De aceste materiale vor beneficia cei 10.114 elevi din clasele a 8-a, a 12-a şi a 13-a din Bihor care urmează să susţină evaluarea naţională, respectiv bacalaureatul.