Elevii bihoreni care au terminat clasa a IX-a şi vor să-şi continue studiile la o şcoală profesională pot vedea oferta celor 17 colegii şi licee tehnologice din Oradea şi din judeţ la un târg de profil organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi Parcul Industrial Eurobusiness.

Târgul va avea loc sub cupola Era Shopping Park joi între orele 10 şi 14 şi vineri între orele 9 şi 13 şi va reuni ofertele educaţionale a 10 colegii şi licee tehnologice din Oradea şi a alte 7 din afara municipiului. În total, acestea vor avea în următorul an şcolar 31 de clase cu câte 28 de locuri fiecare, ceea ce înseamnă un total de 868 de locuri.

Din acestea, însă, 452 au fost deja ocupate în prima etapă de înscriere în învăţământul profesional, elevii mai având la dispoziţie încă 2 etape, între 11 şi 25 iunie, respectiv între 27 şi 31 august. Pentru unele clase, însă, deja s-au înscris mai mulţi elevi decât numărul de locuri disponibile. De pildă, pentru clasele de Turism şi Alimentaţie Publică (bucătari şi ospătari) de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul s-au înscris câte 30 de elevi pentru cele 28 de locuri.

La Târgul Colegiilor şi Liceelor Tehnologice vor participa şi reprezentanţi ai unor companii locale care oferă burse elevilor din clasele profesionale şi le asigură locurile de muncă după absolvire. Participarea la târg este gratuită pentru orice elev.