Turiştii care şi-au petrecut sărbătorile în zona Arieşeni au avut din ce să aleagă. Chiar dacă zăpada s-a lăsat aşteptată, o parte dintre iubitorii muntelui s-au refugiat la noul patinoar şi la parcul de aventură Scorbura Moţului, situate în Bubeşti, la km 3, pe şoseaua Vârtop – Arieşeni.

Patinoarul a fost deschis în cea de-a doua zi de Crăciun, cu o petrecere la care au luat parte aproximativ 100 de persoane, care s-au ospătat cu mâncăruri tradiţionale, gen clisă şi ceapă, dar şi cu bogracs, vin fiert şi pălincă din partea casei. Dacă pe parcursul zilei invitaţii au tras cu arcul, spre seară au urcat pe patine, petrecerea încheindu-se cu un foc de tabără şi cântece la chitară în jurul focului. Nici copiii nu s-au plictisit, deoarece un clovn-pinguin i-a ţinut ocupaţi ore în şir.

Zona a fost animată şi în zilele care au urmat. "Patinoarul Scorbura Moţului funcţionează şi primeşte zeci de turişti pe zi. Patinoarul cu gheaţă naturală oferă şi noctură, pentru turiştii care doresc să viziteze Scorbura seara după schi. După patinat aceştia se pot încălzi cu un vin fiert", au anunţat iniţiatorii proiectului.

Scorbura Moţului este un parc creat de iniţiatorii PadişFest, o echipă de tineri dedicaţi Apusenilor. "Suntem o întreprindere socială şi sprijinim dezvoltarea sustenabilă locală: toţi angajaţii noştri sunt din comunitate!", se arată pe site-ul proiectului. Practic, prin acest demers, tinerii doresc să ofere o alternativă de dezvoltare responsabilă a zonei.

Programul patinoarului pentru restul iernii va fi în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 17-20, şi între orele 10-15 şi 17-22 în weekend şi de sărbători. Preţul la patinoar este de 15 lei în timpul zilei şi 20 lei seara.

Pentru detalii şi rezervări tel. 0743 938 869, website www.scorburamotului.ro şi Facebook Scorbura Motului.