Teologul, scriitorul și omul politic Mihail Neamțu va fi prezent miercuri la Universitatea din Oradea, unde se va întâlni cu studenții și cadrele didactice.

Evenimentul, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, va avea loc în sala de conferințe a Bibliotecii universitare, sub titlul „În dialog despre Adevăr și Credință, la Universitatea din Oradea, cu scriitorul Mihail Neamțu”, după cum a transmis Universitatea.

Întâlnirea este programată pe 13 aprilie, de la ora 12. Cu acest prilej, cei interesați vor putea discuta și despre cel mai recent volum semnat de Neamțu, „Iisus la Niceea”.

Licențiat în filosofie și teologie ortodoxă, Neamțu este activ și pe scena politică. După ce a fondat, în 2011, organizația Mișcarea Noua Republică, Mihail Neamțu a trecut prin mai multe partide politice: PNȚCD, ARD, PNL, PMP. El s-a remarcat ca adept al ideologiei eurosceptice, opunându-se mișcării LGBT, ateismului, socialismului, globalizării, progresismului, după cum e descris și pe platforma Wikipedia. De asemenea, l-a criticat vehement pe Raed Arafat, pe care l-a numit „moartea democrației” și s-a arătat ca un susținător al fostului președinte american Donald Trump.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!