Musicalul „Scripcarul pe acoperiș” a fost readus sâmbătă seara pe scena orădeană de actorii Teatrului Regina Maria după o pauză de câțiva ani.

Producția ce cuprinde momente muzicale, dansuri și tradiții, toate țesând o poveste emoționantă, a fost răsplătită cu aplauze de spectatori. Astfel, la finalul reprezentației, aceștia s-au ridicat în picioare și au aplaudat minute-n șir actorii care le-au spus povestea evreului Tevye și a familiei sale, care se petrece la începutul secolului XX. 

Următoarea reprezentație este programată pentru seara de 17 februarie, însă biletele puse în vânzare s-au epuizat deja, potrivit datelor de pe platforma eventim.ro. 

„Scripcarul pe acoperiș” a avut premiera în 25 septembrie 2011, marcând întoarcerea actorilor în clădirea reabilitată a Teatrului Regina Maria, iar apoi a devenit o producţie de mare succes. Din 2018, însă, „Scripcarul pe acoperiș” a ieșit de pe lista spectacolelor jucate pe scena orădeană. A fost reluat acum, la cererea publicului.

(video: Teatrul Regina Maria)

Un musical de Joseph Stein, după povestirile lui Shalom Alecheim, "Scripcarul pe acoperiş" este o producţie de mari dimensiuni, cu mulţi actori şi dansatori, precum şi cu o orchestră live. 

Acţiunea se petrece la începutul secolului XX, în Anatevka, o comunitate evreiască din Rusia, ţară care era pe cale să pornească pogromul împotriva evreilor. Cap de familie, Tevye (Richard Balint) încearcă să-şi înveţe cele cinci fiice tradiţia şi înţelepciunea evreiască, în timp ce întreaga familie se străduieşte să se descurce în sărăcie. Deşi spune o poveste dramatică, ce include de pildă scene în care Tevye "discută" cu Dumnezeu, spectacolul este presărat şi cu momente vesele, amuzante, introduse inclusiv cu ajutorul muzicii şi dansului. 

În 2012, actriţa Ioana Dragoş-Gajdo şi scenografa Vioara Bara au fost nominalizate la Premiile UNITER, la categoriile "Cea mai bună actriţă în rol secundar" - pentru rolul lui Golde, soţia lui Tevye, respectiv "Cea mai bună scenografie".

În luna februarie a acestui an, pe scena Teatrului Regina Maria, la Sala Transilvania și la Sala Arcadia se vor mai juca următoarele producții: Norr în lumea culorilor, Hansel și Gretel, Ofertă atractivă (premieră), Vinegar Tom, Opera de trei parale, Lux, Anonimul Venețian, Scufița Roșie, Genul Acuzativ și Vrăjitorul din Oz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!