Musicalul "Scripcarul pe acoperiş", cel mai de succes spectacol al Teatrului Regina Maria din ultimii ani, va fi prezentat la Budapesta, în cadrul Zilelor Comunităţii Româneşti, invitaţia fiind lansată de Ambasada României în Ungaria.

"Această invitaţie ne onorează nu numai pe noi, reprezentanţii Teatrului Regina Maria, ci şi municipiul Oradea, întrucât Teatrul se consideră unul dintre ambasadorii culturii orădene, atât în ţară cât şi în străinătate. "Scripcarul pe acoperiş" este cea mai importantă producţie a teatrului orădean, atât la nivelul calităţii artistice, cât şi ca magnitudine. Mesajul pe care acest spectacol îl promovează, şi anume toleranţa etnică şi religioasă, este unul de impact şi defineşte, în viziunea noastră, valorile acestui municipiu", a declarat Daniel Vulcu, managerul Teatrului Regina Maria.

Deplasarea în Ungaria va avea loc în perioada 16-18 martie, iar spectacolul propriu-zis, regizat de Korcsmaros Gyorgy, va fi jucat pe 17 martie, de la ora 19, pe scena Teatrului Thalia din Budapesta, cu supratitrare în limba maghiară.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi de marcă ai corpului diplomat din Budapesta şi reprezentanţi ai ICR şi ai comunităţii româneşti din Ungaria. Costurile deplasării sunt suportate de Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi de Teatrul Regina Maria.

Bilete pot fi rezervate online la adresa contact@teatrulreginamaria.ro sau la casieria Teatrului Thalia din Budapesta.