Călin Pop, vocalistul și chitaristul trupei Celelalte Cuvinte, a lansat piesa "Scrisoare peste timp", înregistrată împreună cu Toni Dijmărescu și Flavius Suciu. Piesa este al cincilea single de pe albumul solo "Cutia cu secrete", ce urmează să fie lansat anul viitor.

Potrivit artisului, piesa e inspirată de pierderea tradițiilor din preajma sărbătorilor de iarnă din satul transilvănean. „Este o piesă mai tristă, pe măsura vremurilor care ne încearcă. Este o întristare la constatarea depersonalizării satului românesc și pierderea tradițiilor acestuia", a declarat Călin Pop.

"Scrisoare peste timp" are muzica semnată de Călin Pop și versurile scrise de Nicolae Perțe. „Rar mi s-a întâmplat ca niște versuri care nu sunt ale mele să mă cucerească într-atât încât să mă determine să compun muzică pentru ele”, a mărturisit rockerul.

„Mai vin copii să mai vestească o taină și-i mai primiți cu mere și colaci? La voi acum mai sunt lumini în case, tot mai aveți pe mese cozonaci?... Mi-e dor de voi, de tot ce-a fost odată în țara asta, binecuvânată!”, spune melodia.

Piesa a fost lansată pe 11 decembrie, pe canalul de YouTube al artistului orădean, cu două zile înainte de aniversarea de 39 de ani a logevivei formații Celelalte Cuvinte.

„Foarte tineri, în 1981, Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop şi Ovidiu Roşu au căutat "Celelalte Cuvinte" pentru a-i exprima emoţiile şi gândurile. Au trecut multi ani de atunci, ani în care muzica lor a bucurat generaţii de fani, în care tablourile stilistice s-au succedat. De la romantismul primei decade cu "Iarbă prin păr", apoi "Dacă vrei", "Un sfârşit e un început", "Scrisori iubite", "Nu-mi da tot într-o zi", la protestul din "Se lasă rău", "Cina dragonului", "Armaghedon", "Lupii", "Boală de gânduri", apoi o îmbinare între cele două şi o reîntoarcere la matcă prin "Zmeie", "Stem", "Între vise", Celelalte Cuvinte şi-a păstrat mereu crezul, valorile şi personalitatea artistică, dobândind statutul de trupă-legendă a rock-ului românesc. Nu şi-a dezamăgit niciodată fanii, nu a făcut niciodată compromisuri de dragul comercialului”, a consemnat Raluca Chirilă, editor infomusic.ro.