După ce, vineri, jurnaliştii orădeni primeau o scrisoare deschisă semnată de „conducerea executivă a UDMR Bihor" în care preşedintele Consiliului Judeţean era acuzat de fariseism şi interese personale, Ţîrle a continuat seria epistolelor publice, răspunzând tot public.

Scrisoarea de luni a preşedintelui CJ se adresează conducerii executive a UDMR Bihor şi începe cu „lămurirea" faptului că precedenta scrisoare a lui Ţîrle, în care spunea că Alexandru Kiss nu este un „războinic al luminii ce nu poate dormi de grija judeţului", era adresată jurnaliştilor, nu conducerii filialei locale a Uniunii.

„Dacă vreţi, era o scrisoare „informală", la fel ca dejunul „informal" al domnului vicepreşedinte, dejun la care subiectul principal, în termeni deloc măgulitori, am fost eu", precizează Ţîrle. „Mă surprinde faptul că interveniţi într-o discuţie în care nici nu eraţi interlocutor, nici nu se făcea vreo referire la dumneavoastră", mai transmite preşedintele conducerii UDMR Bihor.

În continuare, Radu Ţîrle spune că Kiss a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa sa decât a făcut el la adresa vicepreşedintelui CJ şi consideră de-a dreptul „deplasată" călăuzirea spirituală pe care conducerea executivă a UDMR Bihor i-a oferit-o în scrisoare.

Ţîrle atrage atenţia conducerii că scrisoarea Uniunii are şi greşeli ortografice. „Apropo, se spune „precepte religioase" (din latinescul praeceptum) şi nu „percepte", aşa cum aţi scris, poate din cauza grabei".

Referitor la faptul că i s-a imputat că a angajat la Consiliul Judeţean „fraţi şi surori, nore, verişori", Ţîrle precizează că băieţii săi nu sunt căsătoriţi, deci nu are nurori, şi că aceste declaraţii plasează udemeriştii în zona „bârfei murdare şi denotă neseriozitate".

Preşedintele CJ nu „iartă" nici faptul că scrisoarea a fost redactată atât la persoana I singular, cât şi plural. „Poate aţi rămas cu un tic de la cineva care v-a repetat prea des fraza „Partidul sunt eu"", spune el, lăsând să se înţeleagă că întreaga filială UDMR se reduce de fapt la un singur personaj, Kiss.

În final, Ţîrle spune că, deşi nu are un simţ al umorului prea dezvoltat, scrisoarea UDMR-ului l-a amuzat. „Mai ales finalul, în care mă acuzaţi că atac un biet om lipsit de apărare pentru că se află în concediu. Vă felicit pentru demnitatea, politeţea şi bărbăţia pe care le dovediţi semnând: „Conducerea Executivă a UDMR Bihor"! Cum ar spune Caragiale (un scriitor român), aţi semnat-o: anonimă", încheie preşedintele CJ.

Citiţi pe această temă şi UDMR Bihor îl acuză pe Radu Ţîrle de fariseism şi interese personale