Primarul comunei Meteş din judeţul Alba a ajuns de mirul lumii. Acesta a trimis o adresă de înştiinţare privind plata impozitului pe anul 2015, pe numele unei persoane decedate, alături de "urările de bine pentru acest an".

La început de an, primarul Traian Ursaleş le-a trimis localnicilor datori la bugetul local o scrisoare, scrie alba24.ro. Problema este că scrisorile au ca destinatari şi morţii satului, a căror nume chiar este precedat de cuvântul "defunct".

"Acum că este început de an 2015, vreau să vă urez un an nou fericit cu împliniri, cu multă sănătate (...)", a transmis primarul.

"Vă rog, veniţi să plătiţi impozitele până la 31 martie 2015, pentru a beneficia de reducerea de 10% şi pentru a evita majorarea acestora. Este important de ştiut că dacă plătiţi doar la sfârşitul anului, veţi plăti mai mult, deoarece impozitele se mai majorează. Mai mult decât atât, aşa cum ştiţi din anii trecuţi: cine are restanţe la impozite sau amenzi neplătite, nu primeşte nici o adeverinţă de la Primărie. Gândiţi-vă că fiecare dintre voi aveţi nevoie de adeverinţe de la Primărie pe parcursul unui an", se mai precizează în scrisoarea trimisă.

Primarul a recunoscut că exprimarea "defunct" nu era poate cea mai indicată, însă a ţinut să sublinieze că vina aparţine succesorilor, pentru că nu au declarat succesiunea în termen legal.