Sculptorul bihorean Călin Baciu, membru titular al filialei UAPR Sibiu, îşi expune creaţiile la Muzeul Oraşului Oradea. Vernisajul expoziţiei de sculptură - plastică mică va avea loc vineri, de la ora 13, în sala cu grifoni a muzeului din Cetate.

"Plastica sculptorului este construită pe relaţia om-cal, cu un puternic caracter epic, discursiv şi un modelaj brut transpus în răşini epoxidice colorate şi patinate bronz. Activitatea plastică a sculptorului Călin Baciu a fost un continuu experiment în căutarea elementelor de limbaj vizual cu expresivitate romantică şi exprimabilă în forme modelate frust, forme care dincolo de evoluţia lor sculpturală sunt tentative de căutare a unor amintiri ce sunt apoi povestite în jocul formelor modelate", se arată într-un comunicat transmis luni de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea.

Conform MŢC, artistul a absolvit Institutul de Arte Plastice "Ion Andreescu", secţia sculptură, şi a fost profesor la Liceul de Arte Vizuale din Sibiu.

Evenimentul este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea.

Expoziţia va ramâne deschisă pentru public timp de o lună.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!