Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a anunţat, joi, că de la ora 23 şi până vineri, la ora 23, traficul tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionat pe teritoriul Ungariei, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătoare naţională în ţara vecină.

Este de aşteptat, astfel, ca după ridicarea restricţiei să se formeze din nou cozi de camioane la frontierele cu Ungaria, în special la frontiera Borş.

Mai mult, autorităţile de frontieră ungare le-au informat pe cele din România că şi din 16 martie, ora 23, până pe 17 martie, ora 23, circulaţia camioanelor va fi interzisă pe teritoriul Ungariei. 

"Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură", au precizat reprezentanţii ITPF Oradea.

În aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

"Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)", se mai arată în informarea poliţiştilor de frontieră.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, care prezintă o medie a timpilor de așteptare inclusiv pe arterele dedicate camioanele, disponibilă pe pagina www.politiadefrontiera.ro.