Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au anunţat că, începând de miercuri, ora 23, şi până joi, ora 23, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone întrucât Ziua Tuturor Sfinţilor este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

"Pentru aceeaşi categorie de autovehicule, pe teritoriul Ungariei se menţin şi restricţiile de trafic pentru sfârşitul de săptămână, începând de sâmbătă, 03.11.2018, ora 23.00 (ora României) până duminică, 04.11.2018, ora 23.00 (ora României)", au mai precizat reprezentanţii ITPF.

În perioadele menţionate, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei.

Este de aşteptat, aşadar, să se formeze din nou cozi kilometrice la ieşirea din România prin Borş, cum s-a întâmplat după fiecare restricţie de trafic greu pe teritoriul Ungariei.

"ITPF Oradea a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autorităţile ungare", au mai precizat poliţiştii de frontieră.

Aceştia le recomandă şoferilor consultarea aplicaţiei Trafic online pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real.