Ediția a treia a Festivalului Sounds of Oradea se va desfăşura în perioada 14-16 iunie, fiind organizată de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR) împreună cu Primăria. În prim-plan se află soprana Angela Gheorghiu, care va urca în premieră pe o scenă din Oradea.

Şi în acest an, directorul artistic este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul celebrului tenor José Carreras. Evenimentul îşi propune să aducă în faţa orădenilor invitaţi importanţi din peisajul artistic naţional şi internaţional.

Festivalul va fi deschis chiar de concertul extraordinar cu arii și duete din opere, care va fi susținut de soprana Angela Gheorghiu alături de tenorul Teodor Ilincăi, acompaniați de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta lui David Giménez Carreras. 

Înaintea concertului, soprana Angela Gheorghiu a înregistrat un mesaj video pentru public, spunând că este fericită și onorată să se afle la Oradea și promițând o seară magică.

Într-un interviu exclusiv acordat BIHOREANULUI, artista a spus că acesta va fi „primul meu concert adevărat din Transilvania”.

Evenimentul va avea loc vineri, 14 iunie, de la ora 20.30, în Piața Unirii. Bilete se mai găsesc încă pe platforma bilete.ro.

Sounds of Oradea continuă sâmbătă, 15 iunie, cu The Prague Cello Quartet, cu interpretări inedite ale unor compoziții cunoscute. „De la debutul lor pe scena muzicală în 2006, (n.r. - membrii) The Prague Cello Quartet au creat peste o sută de aranjamente muzicale captivante și au urcat pe scene renumite în diverse colțuri ale lumii, inclusiv în Japonia, China, Coreea de Sud, Columbia și, desigur, în întreaga Europă”, transmit organizatorii. 

Concertul este programat la Filarmonica de Stat Oradea, de la ora 20.30, biletele fiind aproape epuizate.

SO Festival se va încheia, duminică, 16 iunie, cu un Spectacol de Balet adus de Opera Națională din Sofia. Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii, va începe de la ora 20.30, iar biletele mai pot fi cumpărate tot de pe platforma bilete.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!