Iubitorii de bere şi petreceri sunt invitaţi la "OktoBERSfest – Cel mai spumos eveniment din Vest", un festival inspirat din cel tradiţional nemţesc, la berăria artizanală Bers Nova de lângă Oradea.

Evenimentul va începe vineri la ora 17 şi va continua până duminică, la ora 23, la fabrica de bere din Parcul Industrial Borș. 

Menestreli la mese

Oaspeţii Bers Nova se vor putea bucura de preparate culinare în stil bavarez, de muzică live, de multe activităţi gratuite pentru copii şi adulţi şi, evident, de multă bere.

În timpul celor trei zile de festival la „kids corner” (colțul copiilor) vor fi ateliere de croşetat, de strungărie în lemn, de pirogravură şi pictură pe lemn. De asemenea, va fi şi o zonă unde mai mulţi producători locali şi meşteşugari, care au participat la festivalul Straiţa Plină de la Roşia weekendul trecut, îşi vor aduce spre vânzare preparatele culinare sau creaţiile făcute de ei.

„Şi cum orice eveniment la Bers Nova se lasă cu cântec şi voie bună, la OktoBERSfest 2022 ne vom bucura de o ceată de muzicanţi live, numai buni de ascultat cu o halbă de bere în mână! Seara de vineri îl aduce la noi pe Peter Moynahan, iar sâmbătă seară ne delectăm cu muzica lui Ştefan Milutinovici. Sâmbătă şi duminică, pe timp de zi, atmosfera de festival ne va fi garantată de Cimpoierii din Transilvania (video)", au transmis organizatorii.


Petrecere și pe ploaie 

La fel ca la originalul OktoberFest, menestrelii vor concerta într-un mod „interactiv”, adică se vor plimba printre mesele petrecăreţilor şi îi vor provoca să cânte.

La fabrica de bere a fost amenajat și un cort acoperit, unde în caz de ploaie vor avea loc peste 300 de petrecăreţi.  

Tot în cadrul OktoBERSfest va fi lansată noua bere Negru Vulturar. Așadar, doritorii sunt sfătuiți să nu vină cu mașinile personale, pentru a se putea bucura de gustul berii artizanale.

Pentru a-i ajuta să ajungă la Bers Nova, organizatorii au încheiat un parteneriat cu OTL, care a amenajat o staţie temporară lângă berărie. Aceasta va funcţiona pe tot parcursul festivalului.

Doritorii pot lua autobuzul 612 din Oradea, de la staţia OTL Zig-zag, o cursă fiind 5,5 lei. Biletele se cumpără de la şofer sau prin SMS la numărul 7429.

Orarul autobuzelor:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!