O femeie originară din Germania, în vârstă de 40 de ani, şi-a petrecut ultimii 17 ani din viaţă în propriul apartament. Totul a pornit de la o migrenă foarte puternică pe care a avut-o la vârsta de 23 de ani.

După ce şi-a revenit, nemţoaicei i-a fost frică de moarte atât de tare, încât consideră că orice îi poate cauza sfârşitul. Această fobie nu a depăşit-o nici după 17 ani, povestind cu teamă de fiecare zi care trece pe lângă ea, tot între patru pereţi.

"În 1993, am avut o migrenă foarte puternică. Mi-am pierdut parţial vederea, vedeam o cifră în loc de patru. Acest lucru m-a speriat atât de tare încât îmi era frică să ies în curte, să merg cu trenul, cu autobuzul, îmi era frică de uşa de la intrare. Am încercat totul. Am fost la cinci clinici. Într-una dintre ele am stat internată trei luni, iar la celelalte am stat patru sau şase săptămâni. Am făcut terapie, acupunctură, tot ce s-a putut", povesteşte femeia.

Medicii îi recunosc boala şi spun că la 20% din cazuri este incurabilă. "Bolnavii pot face progrese foarte mari în 10 - 15 şedinţe. În 80% din cazuri poţi să scapi de această fobie", susţine un medic.