Încă 51 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în Bihor, în ultimele 24 de ore, iar două persoane au murit, conform celei mai recente statistici transmise, luni, de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură.

Conform comunicatului, luni dimineaţă, în judeţ erau 409 cazuri active, astfel că numărul persoanelor diagnosticate de la începutul pandemiei a ajuns la 29.955, dintre care 27.961 s-au vindecat, iar 1.585 au decedat.

În spitalele din judeţ erau tratate, luni dimineaţă, 108 persoane, dintre care 23 în stare gravă, la ATI.

Cu alte cuvinte, aproape un sfert dintre bolnavii diagnosticaţi cu Sars-Cov-2 sunt în spital.

Campania de vaccinare anti-Covid este în continuare timidă în Bihor, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate 138 de persoane. Până luni, au primit ambele doze 120.140 de persoane, respectiv 19.990 au fost vaccinate cu Johnson&Johnson.

În ce priveşte rata de infectări, luni dimineaţă, în Bihor erau nouă localităţi cu incidenţa cumulată de peste 1 la mie, dintre care una, comuna Gepiu, înregistra o rată de infectări de 4,35 la mie, astfel că nu este exclus ca în curând aici să fie impuse restricţii.

De precizat, însă, că restricţiile sunt decise, punctual, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de evoluţia numărului de infecţii. În Bihor, deocamdată, nu au fost decize noi restricţii pentru nicio localitate.

Vezi mai jos situația incidențelor la nivelul fiecărei localități!

Pe de altă parte, la nivel național, față de duminică, au fost înregistrate încă 1.849 de cazuri noi de persoane infectate, dar și 46 de decese (28 bărbați și 18 femei).