Trei parcuri din Oradea îşi caută "stăpân". Săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat licitarea delegării pe trei ani a serviciului de întreţinere a parcurilor 22 Decembrie, Teiului şi Ţăranilor. Firmele care vor câştiga vor trebui să se preocupe de tot ce înseamnă administrarea lor, de la curăţenie la înfrumuseţare

Parcul 22 Decembrie, din capătul străzii Horea, va fi licitat la un preţ de pornire de 211.705 lei (TVA inclus) pentru toţi cei trei ani, iar parcul Teiului, aflat în vecinătate, la 85.292 lei (cu TVA), tot pentru cei trei ani. Cea mai "ieftină" va fi administrarea celui mai mic parc, Parcul Ţăranilor, tot din zona Cantemir, pentru care licitaţia va porni de la valoarea de 44.063 lei (TVA inclus) pe întreaga perioadă. Intenţia Primăriei este ca toate noile contracte să intre în vigoare la 1 septembrie 2014 şi să fie valabile până la aceeaşi dată a anului 2017.

Firmele câştigătoare vor avea obligaţia să măture aleile şi spaţiile verzi, să golească coşurile de gunoi şi să transporte deşeurile, să cureţe zăpada pe timp de iarnă, dar şi să însămânţeze pământul cu gazon şi să stârpească buruienile. Peluzele vor trebui întreţinute prin cosire şi udare. De asemenea, muncitorii firmelor vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, care la rândul lor vor trebui întreţinuţi.