Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor organizează pe 16 august, la Roşia, ediţia cu numărul trei a Festivalului viorii cu goarnă "Dorel Codoban", concurs dedicat maestrului făuritor de higheghi cu acelaşi nume, care a decedat în 2011.

Ediţia din 2015 a evenimentului se va ţine tot pe platoul denumit de locuitorii din Roşia "între râuri", începând cu ora 13.30.

Până atunci, însă, organizatorii, adică CJCPCT Bihor caută artişti instrumentişti amatori cu vârsta cuprinsă între 15 şi 50 de ani care ştiu mânui cu iscusinţă vioara cu goarnă. Aceştia se pot înscrie până în ziua evenimentului la sediul instituţiei din Piaţa 1 Decembrie nr. 12.

Pentru detalii legate de condiţiile de participare, doritorii pot suna la numărul 0259.413.922 sau trimite un email pe adresa centrul.cultural.bihor@gmail.com.

În ziua competiţiei, juriul va ţine cont şi de autenticitatea repertoriului şi a costumului popular, precum şi de prezenţa scenică. Marele premiu al festivalului "Dorel Codoban" va fi o vioară cu goarnă.