Pentru a treia oară în acest an, Ministerul Educaţiei va organiza un concurs pentru funcţia de inspector şcolar general al judeţului Bihor.

Conform unui anunţ postat pe site-ul IŞJ Bihor, dosarul de înscriere în concurs trebuie depus până cel târziu pe 8 noiembrie, la sediul Inspectoratului. Probele de concurs se vor ţine în perioada 23-25 noiembrie 2015, la Bucureşti.

„Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelele de curriculum vitae, declarația pe proprie răspundere, fișele postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs sunt afișate atât la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, cât și la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor”, se mai arată în anunţul postat.

După ce în ultimul deceniu, posturile de inspector şcolar general din toată ţara au fost ocupate exclusiv prin numiri politice, Ministerul Educaţiei a scos anul acesta la concurs toate aceste funcţii. Pentru şefia IŞJ Bihor, primul concurs a avut loc la începutul lunii martie, când în competiţie s-au înscris şeful Inspectoratului de la acea vreme, Nicolae Avram, profesoara de fizică Lucia Curta şi profesorul de matematică Iulius Timar. În timp ce Avram şi Timar au fost descalificaţi pe motiv că nu aveau dosarul complet, Curta a picat examenul la proba orală.

În vară, Ministerul a organizat al doilea concurs. De data aceasta, singurii înscrişi au fost Avram şi Timar, şi ambii au picat examenul.

Ulterior, Avram a fost demis din funcţie de ministrul Sorin Câmpeanu, fiind înlocuit cu colegul său de partid Alin Novac-Iuhas, care până atunci era inspector şcolar pentru managementul resurselor umane.