Începând de luni, profesorii interesaţi să conducă Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor pot să-şi depună candidaturile pentru cel de-al doilea concurs pe care Ministerul Educaţiei îl organizează pentru funcţia de inspector general.

Potrivit anunţului postat pe site-ul IŞJ Bihor, dosarele de înscriere se pot depune între 29 iunie şi 12 iulie, la sediul Inspectoratului. Probele de concurs vor avea loc între 27 iulie şi 7 august la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

După ce la primul concurs a fost descalificat, pe motiv că a avut dosarul incomplet, actualul şef al IŞJ Bihor, Nicolae Avram, a declarat că încă nu ştie dacă se va înscrie în competiţie. "Azi vă spun că particip, dar poate mâine nu", a declarat Avram, luni, pentru BIHOREANUL. Acesta a mai spus că, deocamdată, nu ştie dacă sunt alţi doritori ai acestei funcţii.

Sursele BIHOREANULUI spun însă că profesorul Iulius Timar, totodată arbitru de fotbal din Marghita, vrea să participe din nou la competiţie. La fel ca Avram, Timar s-a înscris şi la primul concurs, dar a fost şi el descalificat pe motiv că a avut dosarul incomplet.

Astfel, organizat în martie 2015, concursul pentru şefia IŞJ Bihor a avut un singur concurent care a şi ajuns în sala de examen: profesoara Lucia Curta. Aceasta însă a fost descalificată la proba orală a examenului.

În acest context, ministrul Educaţiei a dat un ordin de numire pe post pe numele lui Nicolae Avram până la data de 31 august 2015.

Citeşte pe această mână şi articolele: 

Concursul pentru şefia IŞJ Bihor: doi candidaţi au fost descalificaţi, iar al treilea a picat examenul!

Nicolae Avram rămâne şeful IŞJ Bihor