O orădeancă a reclamat, pe grupul de Facebook "Oradea suntem noi", că luni la orele prânzului a dat peste un pervers, în timp ce se plimba pe malul Crişului, în zona străzii Splaiul Crişanei. Din senin, bărbatul i-a arătat organele genitale, iar femeia cere acum sprijinul orădenilor, pentru a-l identifica şi a-l da pe mâna Poliţiei.

"Această persoană a simţit canicula mai tare şi a decis să-mi arate organul genital în timp ce alergam pe malul Crişului, vis a vis de Colegiul Tehnic Mihai Viteazul pe Splaiul Crişanei. Dacă o cunoaşte cineva, vă rog să mă anunţaţi, ca să depun o plângere la Poliţie", a scris Delia Ana.

Alături de mesaj, femeia a postat şi câteva fotografii făcute individului, imediat după dezgustătorul moment. În imagini se vede un bărbat de circa 40 de ani, îmbrăcat cu pantaloni scurţi şi maieu, care o ia la fugă peste pista de pe malul Crişului.

Perversul a fost criticat şi de alţi membri ai grupului "Oradea suntem noi". "Bine că nu te-a atacat când a văzut că i-ai făcut poză. Dă-l la Poliţie pe nemernic", a scris un orădean.

Pe fondul acestei dezvăluiri, fostul candidat la Consiliul Local Oradea, Nadia Pal, a amintit că lupta împotriva acestor perverşi a fost o componentă a campaniei sale electorale, după ce ea însăşi a fost martora unui astfel de incident.

"Şi eu am avut de-a face cu un astfel de obsedat: am chemat Poliţia, l-au prins in flagrant, i-au dat o amenda contravenţională si l-au lăsat să plece. Am aflat apoi că persoana respectiva mai fusese amendată tot pentru aceeaşi faptă cu 2 zile în urmă. Sunt convinsă că individul continuă şi azi să se masturbeze în văzul tuturor fără să fie săltat de autorităţi", a scris Nadia Pal.

Conform Legii 61/91, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesture obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice este contravenţie.