Până unde merge tehnologia Google? Colosul a dat publicităţii, săptămâna trecută, informaţii şi imagini despre prototipul unei maşini care funcţionează fără volan, pedale sau frâne. Totul, cu ajutorul unui buton.

"Programul şi senzorii fac toată munca. Aceste vehicule vor fi foarte simple, dar vă vor duce acolo unde aveţi nevoie doar printr-o simplă apăsare de buton", a spus Sergey Brin, cofondator Google, care a prezentat prototipul în cadrul evenimentului Code Conferenc, potrivit totb.ro.

Compania intenţionează să producă cel puţin 100 de versiuni ale acestui prototip, care a fost construit cu ajutorul mai multor producători de componente auto, din mai multe colţuri ale lumii.

"De când am început să lucrăm la proiectul Google maşina-care-se-conduce-singură am dorit să atingem acest ţel: de a crea un vehicul care să preia povara condusului de la şofer. Imaginaţi-vă cum ar fi să faceţi o plimbare în oraş pentru a lua prânzul fără să vă învârtiţi 20 de minute ca să găsiţi loc de parcare. Imaginaţi-vă că şi persoanele în vârstă se pot bucura de călătorie, chiar dacă, în mod normal, nu mai ştiu nici unde îşi pun cheile! Condusul sub influenţa băuturilor alcoolice? Devine istorie. Explorăm, acum, lumea vehiculelor autonome, prin prototipurile pe care le-am creat, care sunt gândite să funcţioneze singure şi sigur, fără intervenţia omului", spune comunicatul de presă Google, publicat odată cu lansarea prototipului.

Potrivit sursei citate, maşinuţa funcţionează pe baza unor senzori şi a unui program computerizat, care, practic, conduc maşina. Sursa citată mei menţionează că aceşti senzori nu lasă loc pentru unghiuri moarte, pot detecta obiecte aflate la distanţă de două terenuri de fotbal, în toate direcţiile şi au diverse alte funcţii.

"Maşina merge cu o viteză de aproape 50 de kilometri pe oră; interiorul nu este luxos, dar este confortabil, conţine două locuri, spaţiu pentru bagaje, butoanele de pornire şi oprire a maşinii şi un ecran care arată traseul", mai menţionează totb.ro.

Inventatorii spun că informaţii despre maşină se pot găsi pe blogul companiei.