Comisarii de mediu bihoreni au confiscat încă un vehicul folosit pentru deversarea ilegală a deşeurilor. De data aceasta, au prins un şofer de camion care a făcut trei transporturi de moloz în Paleu, în total aruncând peste 18 metri cubi în mijlocul naturii.

„În data de 8 aprilie, în jurul orei 18, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Bihor au procedat la confiscarea unei autospecializate pe raza UAT Paleu”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Garda de Mediu.

Echipa de control a confiscat un autocamion marca Mercedes Benz 8x4, fabricat în anul 2006, condus de o persoană fizică domiciliată în comuna Brusturi. „Conducătorul acesteia a efectuat trei transporturi şi a abandonat deşeuri în apropierea DJ 767I în imediata vecinătate a văii Cosmo. Au fost abandonate circa 18 mc deşeuri din beton şi cărămidă”, au mai transmis comisarii de mediu.

Camionul a fost sigilat, confiscat şi predat în custodia UAT Paleu. Totodată, şoferul a fost amendat cu 15.000 de lei şi trebuie să facă şi curăţenie. 

Dacă ar fi scăpat legal de deşeuri, ducându-le la depozitul Eco Bihor din Episcopia, bihoreanul ar fi plătit circa 2.000 de lei, pentru depozitarea lor. 

Acţiunea de control s-a derulat în baza protocolului de colaborare “Bihor Curat”, încheiat între Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Garda de Mediu şi Inspectoratul de Poliţie.