Continuă demolarea fostei Imprimerii de Vest din Oradea, situate pe Calea Aradului nr. 35.

După ce a pus la pământ construcțiile dinspre străzile Oneștilor și Xenopol, firma care se ocupă de lucrare a trecut luni la fațada fostei imprimerii.

Demolarea se face cu ajutorul buldo-excavatoarelor, întrucât, așa cum BIHOREANUL a mai scris, metoda imploziei, inițial propuse de proprietar, nu a fost agreată de specialiști, din cauza faptului că ansamblul este înconjurat de case și blocuri.

Luni, circulația a fost oprită în anumite intervale de timp pe trotuar și pe una dintre benzile de pe Calea Aradului, când bucăți din fațada Imprimeriei de Vest erau doborâte.

Lucrările vor continua în zilele următoare. 

Amintim că autorizațiile pentru dezafectarea celor 9 construcții din complexul de pe Calea Aradului nr. 35 au fost obținute de Compania de Construcții Rezidențiale AG, o firmă din grupul imobiliar Prima patronat de Kopany Ștefan.

În locul acestora, pe amplasamentul de 8.900 mp, va fi construit un complex rezidențial cu aproape 400 de apartamente. Vor fi două blocuri, unul cu 8 etaje, iar celălalt cu 11 etaje, conform proiectului prezentat public. 

După cum BIHOREANUL a scris deja, clădirile ar urma să aibă 31 de apartamente în regim "duplex" (n.r. apartamente dispuse pe două etaje, de obicei la cel mai înalt nivel, legate între ele printr-o scară interioară) şi 140 de studiouri (n.r. locuinţe cu o singură cameră care cuprinde bucătăria, sufrageria, camera de zi şi dormitorul într-un spaţiu deschis). În cele două blocuri ar mai urma să fie amenajate în vederea vânzării 120 de apartamente cu două camere, 68 de apartamente cu două camere şi un birou, precum şi 26 de apartamente cu trei camere.

470 de locuri de parcare care vor deservi aceste blocuri vor fi amenajate la subsolul construcţiilor, iar la nivelul solului vor fi spaţii verzi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!