Pe cei aproape 6 kilometri ai centurii Oșorhei se va putea circula de sâmbătă, 24 august, de la ora 19.00, a anunțat Consiliul Județean Bihor, cu privire la cea de-a patra șosea nouă în Zona Metropolitană Oradea.

Mai ușor la ieșirea spre Cluj

Astăzi, 23 august, comisia de dare în trafic a verificat și aprobat toate aspectele tehnice și de siguranță necesare, astfel încât Centura Oșorhei să fie pregătită pentru deschiderea circulației. În urma acestor verificări, la care a participat și Poliția Rutieră Bihor, s-a decis ca noul drum să fie deschis traficului mâine, 24 august, la ora 19:00, fiind cea de-a patra centură finalizată de Consiliul Județean Bihor în cursul acestui an”, a transmis administrația județeană printr-un comunicat dat publicității vineri.

Noul drum va contribui semnificativ la descongestionarea traficului de pe cea mai aglomerată ieșire din Oradea, pe DN1 spre Cluj, în condițiile în care localitatea Oșorhei este tranzitată zilnic de aproximativ 25.000 autovehicule.

Traseul de 5,8 kilometri al centurii Oșorhei pornește din sensul giratoriu situat la intersecția dintre centura Oradea cu drumul comunal spre Cheriu, ocolește Oșorheiul prin sudul localității și se încheie în girația de pe DN1 care face legătura cu drumul comunal spre Fughiu.

În cadrul aceluiași proiect se reabilitează cei 12,8 km ai drumului județean dintre Oșorhei și Copăcel, unde lucrările presupun lărgirea șoselei, amenajarea căilor de acces la proprietăți, refacerea podețelor și refacerea podului peste Valea Sărand. Stadiul lucrărilor a depășit, aici, 70% din volumul proiectat.

Realizarea centurii Oșorhei și reabilitarea DJ 767E fac parte din obiectivul de investiții „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lot 1”, la rându-i parte din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”.

Lucrările sunt executate de PORR Construct, valoarea contractului pentru ambele drumuri fiind de 108,275 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea asigurată din fonduri UE și din bugetul CJ Bihor.

Încă alte 7 drumuri

Din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor” mai fac parte centurile Nojorid, Sântandrei, Biharia și drumul de legătură dintre Biharia și Paleu, modernizarea DJ 763 Padiș – Ic Ponor și reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca.

Până în prezent, CJ Bihor a finalizat sau are în lucru drumuri noi cu o lungime totală de 68 de km: centura Aleșd - 5,8 km (deschisă parțial și a cărei deschidere integrală este programată pe 30 august), centura Beiuș (9,3 km, care ar urma să fie deschisă luna viitoare), centura Sântandrei (5 km, dată în trafic în luna mai), centura Nojorid (8,4 km, deschisă săptămâna trecută), centura Sânmartin (8 km, pe care se circulă din iunie), centura Biharia (8,7 km, a cărei finalizare este preconizată la finele anului) și Inelul Metropolitan Oradea (17 km, cu termen de finalizare în primăvara anului viitor).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!